Украинският външен министър Дмитро Кулеба призова Индия да застане до Киев, като

...
Украинският външен министър Дмитро Кулеба призова Индия да застане до Киев, като
Коментари Харесай

Кулеба: Индия да преосмисли близките си връзки с Русия

Украинският външен министър Дмитро Кулеба призова Индия да застане до Киев, като сподели, че околните връзки на южноазиатската нация с Русия се основават на руско завещание, което се изпарява, оповестява Файненшъл таймс, представено от SWI.

Индия обичайно има тесни стопански и отбранителни връзки с Москва и се въздържа да подлага на критика Русия за нахлуването й в Украйна, вместо това усили покупките на съветски нефт до рекордно високи равнища.

Кулеба посети страната в четвъртък и ще е там два дни. Целта е да прокара визията на Киев за пътя към мира в Украйна и да укрепи връзките с Индия, като споделя, че доста може да се завоюва от разширението на комерсиалните и софтуерните връзки с неговата страна.

Украйна се надява да организира среща на върха на международните водачи без съветско присъединяване през идващите месеци, с цел да придвижи проекта си за мир, който наред с други неща приканва за евакуиране на съветските войски от нейната територия.

„ Интересуваме се да внасяме някои от тежките машини, които Индия създава “, споделя той, до момента в който Украйна се стреми да възвърне търговията с Индия, изключително на селскостопански артикули като слънчогледово олио и други индийски артикули.

Той предложи на индийските компании роля в следвоенното възобновяване. „ Сътрудничеството сред Индия и Русия значително се основава на руското завещание “, добави той. „ Но това не е наследството, което ще се пази векове; това е завещание, което се изпарява “, споделя Кулеба.

Украйна не е срещу съдействието сред Индия и Русия, споделя той пред вестник Times of India в изявление, добавяйки, че ангажираността сред Ню Делхи и Киев е повишена от началото на войната. „ Нашата работа е да предадем просто известие до Ню Делхи “, добави той. „ Когато решите да се ангажирате с Русия, апелирам, знайте, че алената линия за Украйна е финансирането на военната машина на Русия. “
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР